UGLjEVIK: DJEČIJOM SKUPŠTINOM OTPOČELA DJEČIJA NEDJELjA :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: DJEČIJOM SKUPŠTINOM OTPOČELA DJEČIJA NEDJELjA


Obilježavanje Dečije nedjelje u Ugljeviku počelo je danas održavanjem prve dječije skupštine na kojoj su najmlađi ispitivali opštinske čelnike o njihovom radu i poručili da i djeca imaju pravo da kažu šta misle.

Mališani iz vrtića "Duško Radović" i učenici prvog i drugog razreda Osnovne škole "Aleksa Šantić" su iz odborničkih klupa pitali načelnika Ugljevika Vasilija Perića šta je politika i šta je njegov posao, kako radi parlament, a bilo je i ličnih pitanja o tome kojim se sportom bavi i za koji sportski klub navija.



Perić je nakon dečije skupštine rekao novinarima da deca znaju svoja prava i da odrasli treba da poštuju njihova prava.

"Naša deca imaju lijepo djetinjstvo, a lokalna uprava će i u narednom periodu nastojati da napravi još bolje uslove kako bi im odrastanje bilo još ljepše", naglasio je Perić i izrazio zadovoljstvo što opština Ugljevik tokom cijele godine ima brojne sadržaje namijenjene djeci.



Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić rekao je novinarima da je prva dečija skupština bila veoma zanimljiva i ocijenio da djeca u najranijem dobu dobro zapažaju određena kretanja u društvu i reaguju na njih.

Direktor vrtića Mladen Stevanović istakao je da Dečija nedjelja treba da promoviše prava djeteta i ukazuje na potrebu poboljšanja društvene brige za djecu, kao i da ukaže na odgovornost porodice, škole, zdravstvenih, socijalnih i drugih državnih službi prema djeci.

Opština Ugljevik