OD STJEPANOVIĆA SE OPROSTILI PORODICA, PRIJATELjI I KOLEGE


Komemoracija povodom smrti Miladina Stjepanovića - prvog predsjednika Skupštine opštine Ugljevik nakon višestranačkih izbora 1990. godine, održana je danas u ugljevičkom Centru za kulturu.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić, uz izraze najdubljeg saučešća porodici, rekao je da je Stjepanović sa pozicije prvog predsjednika Skupštine opštine Ugljevik i predsjednika Srpske Autonomne Oblasti Semberije i Majevice, dao nemjerljiv doprinos razvoju Ugljevika i stvaranju Republike Srpske."Miladin nas je sve učio višestranačkoj demokratiji i njegove savjete, ukazivanja, poruke i pouke odlično sam zapamtio - držim ih se i sad i za sva vremena. On nas je naučio da moramo da imamo mjeru u svemu, jer se na čelnim mestima nađemo izborom ljudi kojima treba da se odužimo - da radimo za njih, a ne da vladamo njima", rekao je Perić.

U ime SDS-a, čiji je Stjepanović bio jedan od osnivača, od njega se oprostio član Predsjedništva te stranke Vukota Govedarica.

"Miladin je dao nemjerljiv doprinos u svom djelu u kojem je učestvovao sa ljudima tog vremena koji su imali ideju čiji je temelj bila odgovornost iz koje je stvorena Republika Srpska", poručio je Govedarica.

Govedarica je podsjetio da će da Stjepanovićevo djelo ostati vječno u temeljima Republike Srpske.

Na skupu je govorio i Stjepanovićev prijatelj Mlađo Tomić, evocirajući uspomene na zajednički provedene dane.

Miladin Stjepanović, prvi predsjednik Skupštine opštine Ugljevik nakon prvih višestranačkih izbora 1990. godine, preminuo je u utorak, 24. septembra, u 69. godini.

Stjepanović je po struci bio profesor matematike, a prije rata radio je kao direktor Srednjoškolskog centra "Mihailo Petrović Alas" u Ugljeviku.

On je bio nosilac liste SDS-a na prvim demokratskim izborima 1990. godine na kojima je izabran za predsjednika Skupštine opštine Ugljevik i tu funkciju obavljao je do novembra 1997. godine.

Stjepanović je bio predsjednik Izvršnog odbora opštine Ugljevik od novembra 1997. do 2000. godine.

Na mjesto načelnika opštinskog Odjeljenja za privredu i društene djelatnosti izabran je 2000. godine i tu funkciju obavljao je do 2008. godine, kada je imenovan za direktora ugljevičkog vrtića "Duško Radović". Na toj funkciji bio je do prošle godine, kada je penzionisan.

Odlikovan je Ordenom Njegoša prvog reda, a dobitnik je i Povelje opštine Ugljevik - kao najvećeg priznanja ove podmajevičke opštine.