LITURGIJA POSVEĆENA GODIŠNjICI OSVEĆENjA HRAMA U MEZGRAJI :: Semberija INFO ::

 

LITURGIJA POSVEĆENA GODIŠNjICI OSVEĆENjA HRAMA U MEZGRAJI


U Crkvi Prenos moštiju Svetog arhiđakona Stefana u ugljevičkoj Mjesnoj zajednici Mezgraja danas je služena Sveta liturgija posvećena sedmogodišnjici njenog osvećenja kada se slave Sveti pravednici Joakim i Ana.

Liturgiju je služio protojerej-stavrofor Milan Topić koji je podsjetio da je potrebno imati istrajnu, jaku i čvrstu vjeru.



„Treba da vjerujemo da će nam Bog pomoći u našim dobrim namjerama koje imamo.  Ako Boga čvrsto zamolimo, On će  ispuniti za naše dobro i dobro naših srodnika“, poručio je Topić.

On je pohvalio mještane Mezgraje jer su zajedno u svetom Hramu u kome se mole Bogu i u kome se pričešćuju.

„Imamo stalnu vezu jedni sa drugima preko Svete liturgije i Svetog pričešća“, naglasio je Topić.

Liturgiji je prisustvovao i načelnik Ugljevika Vasilije Perić, koji je napomenuo da ova opština pomaže infrastrukturu i život Srpske pravoslavne crkve, te da na godišnjem nivou za to izdvoji oko 100.000 KM.

Perić je podsjetio da  je opština Ugljevik u proteklom vremenskom periodu u Mezgraji izdvojila znatna materijalna sredstva za izgradnju infrastrukturnih projekata, a znatno je pomogla i izgradnju crkve.

"Crkva i naša vjera pravoslavna nas je kroz vijekove održala i sačuvala. Saradnja rukovodstva opštine Ugljevik i Srpske pravoslavne crkve u narednom periodu biće još jača i snažnija", rekao je Perić.