"KOMPRED“ UGLjEVIK, PRIMJER ODGOVORNOG RADA I POSLOVANjA


Komunalno preduzeće „Kompred“ proslavio je krsnu slavu rođenje Presvete Bogorodice-Mala Gospojina i 45 godina postojanja i rada.

Direktor Milan Lazić istakao je da ovo produzeće koje se bavi distribuiranjem pitke vode i sakupljanjem i odvozom čvrstog opada posluje sa suficitom.

- Imamo 45 zaposlenih radnika. Uspjeli smo u ovoj godini da nabavimo dva vozila za vodoinstalatere koje će služiti za brze intervencije na terenu kao i drugu opremu- rekao je Lazić novinarima.

On je dodao da „Kompred“ ima 4.200 domaćinstava korisnika na cijeloj teritoriji opštine Ugljevik.Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić čestitao je slavu  i zahvalio svim radnicima „Kompreda“ na svemu što čini za građane ove podmajevičke opštine.

Perić je izrazio zadovoljstvo jer je odvoz čvrstog otpada kvalitetan i u predviđenom roku kao i vodosnabdijevanje stanovnika opštine Ugljevik.

- Svih proteklih godina "Kompred" je  ostvarivao napredak. Unazad deset godina je bilo prisutno vodosnabdijevanje samo na području Ugljevika i Mjesne zajednice Trnova, a ulaganjem značajnog iznosa sredstava popravilo se vodosnabdijevanje i sada „Kompred“ snabdijeva pitkom vodom građane u skoro svim mjesnim zajednicama- podsjetio je Perić.

On je najavio i u narednom periodu podršku „Kompredu“ u daljem radu na dobrobit svih građana opštine Ugljevik.

- Naš cilj je bio da sa područja cjelokupne opštine prikupljamo i odvozimo čvrsti otpad na eko deponiju u Bijeljinu, a to je „Kompred“ i ostvario uz pomoć opštine Ugljevik- dodao je Perić.Kum slave je direktor Rudnika i termoelektrane /RiTE/  „Ugljevik“ Čedomir Stojanović, koji je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa firmom „Kompred“ koja, prema njegovim riječima, veoma profesionalno  i odgovorno posluje.

- Ovo je uspješna firma koja ima konstantan razvoj, a RiTE Ugljevik kao društveno odgovorna firma se trudi da pomogne njenom daljem razvoju - rekao je Stojanović.

On je najavio dalju podršku razvoju privrednih subjekata na teritoriji opštine Ugljevik.