Lovačko veče u Ugljeviku: Uspješna lovna sezona udruženja „Rudar“ :: Semberija INFO ::

 

Lovačko veče u Ugljeviku: Uspješna lovna sezona udruženja „Rudar“


Lovačko udruženje „Rudar“ ispunilo je plan lova tako da je i protekla sezona bila uspješna. 

Tim povodom, sinoć je u Ugljeviku održano tradicionalno lovačko veče u organizaciji LU „Rudar“, a koje je ovom prilikom ugostilo preko 300 lovaca iz Ugljevika i drugih opština, predstavnike Lovačkog saveza Republike Srpske i rukovodstva Opštine Ugljevik. 

Na lovačkoj večeri dodijeljena su priznanja i ordeni za doprinos razvoju lovstva, a potom je  održana tradicionalna lovačka tombola. 

Glavne nagrade – tri lovačke puške - uručili su Živan Jović, kao predsjednik LU „Rudar“, Milorad Jovičić, u ime načelnika opštine i Zoran Lazić, u ime Skupštine Opštine Ugljevik.

„Ako govorimo o rekreaciji, pa i turističkom sadržaju u Ugljeviku, uvijek koristimo priliku da pohvalimo lovačka udruženja koja okupljaju veliki broj članova. To nisu obična druženja već skupovi istinskih ljubitelja lova i prirode, a koji na taj način pozitivno promovišu Ugljevik u drugim opštinama i državama. Zato im lokalna uprava izlazi u susret podržavajući njihove projekte, zbog stalne afirmacije lovstva, zaštite prirode i promocije našeg kraja“, kaže predsjednik SO Ugljevik Zoran Lazić.

Udruženje njeguje dobru saradnju i duguje veliku zahvalnost Opštini Ugljevik koja ima sluha za ovaj vid rekreacije te godinama finansijski podržava organizovanje lovačkih večeri, izgradnju lovačkih domova i druge projekte. 

Lovačko udruženje „Rudar“ jedno je od tri lovačka udruženja na području opštine Ugljevik koje gazduje lovnom površinom od 7200 hektara. Okuplja ljubitelje lova, druženja i rada na zaštiti i očuvanju fonda divljači.


Za Semberija info - Mladen Vasilić