Pobratimili se lovci "Dubrava" iz Zabrđa i slovenačkog Kidričeva: Održano lovačko veče u Ugljeviku :: Semberija INFO ::

 

Pobratimili se lovci "Dubrava" iz Zabrđa i slovenačkog Kidričeva: Održano lovačko veče u Ugljeviku


Lovačko udruženje "Dubrava" iz Zabrđa kod Ugljevika potpisalo je sinoć na lovačkoj večeri čiji su bili organizatori, Povelju o bratimljenju sa Lovačkim udruženjem "Boris Kidrič" iz Kidričeva (Slovenija).

Predsjednik Udruženja "Dubrave" Milan Lazić istakao je da je dobra saradnja sa lovcima iz Kidričeva doprinijela da se ozvaniče bratski odnosi ovih udruženja.

- Postojimo duže od tri decenije i brojimo ukupno 130 lovaca od kojih je jedan broj pripravnika i podmlatka. Naše lovište se prostire na više od 5.500 hektara zamljišta i obuhvata mjesne zajednice Donje Zabrđe, Gornje Zabrđe, Tutnjevac, Korenitu i Maleševce - rekao je Lazić.

On je podsjetio da je Lovačko udruženje "Dubrava" dobitnik Povelje za unapređenje lovstva koju im je dodijelio Lovački savez Republike Srpske.

Lazić je zahvalio opštini Ugljevik na podršci kao i svima koji pomažu ovo udruženje.

Predsjednik Udruženja iz Kidričeva Tomaš Debeljak rekao je da bratimljenje sa lovcima iz Zabrđa potvrđuje da nema granica niti prepreka kada je riječ o prijateljstvu.

- Lovimo srneću divljač, fazane, lisice, kune i drugu divljač, slično kao i naši pobratimi iz Ugljevika. U našem udruženju djeluje 45 lovaca - dodao je Debeljak.

Lovačko veče u Svečanom salonu "Torlaković" okupilo je više od 300 lovaca i ljubitelja lova.



Za prisutne je priređena i lovačka tombola čiji je nagradni fond iznosio 5.000 KM. Glavnu nagradu – lovačku pušku donirao je načelnik opštine Vasilije Perić.

Načelnik Perić istakao je da opština Ugljevik i slovenačka opština Kidričevo njeguju bratske odnose te izrazio zadovoljstvo jer se ta saradnja proširila i na lovačka udruženja.

- U Kidričevu se neprestano vijori zastava Ugljevika i kad god dođemo njima u posjetu intonira se himna Republike Srpske uz najveće počasti - naglasio je Perić.

On je zahvalio svim lovačkim udruženjima na teritoriji ove podmajevičke opštine jer se između ostalog bave i očuvanjem životne sredine.

- Lovstvo je važna privredna, turistička i rekreativna djelatnost a lovci su ljubitelji prirode i svojim radom su u službi društva i države - naglasio je Perić i najavio dalju podršku lovstvu.

Lovačkoj večeri prisustvovali su predstavnici Lovačkog udruženja "Susek" Iz Srbije, Lovačkog udruženja "Crnjelovo" kao i drugih lovačkih udruženja iz susjednih opština regije Semberije.

Zaslužnim lovcima dodijeljena su priznanja.


​Za Semberija info - Mladen Vasilić