UGLjEVIK: ODRŽANA PETA ATLETSKA ULIČNA TRKA :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: ODRŽANA PETA ATLETSKA ULIČNA TRKA


Kenijski trkač Stenli Kipruto ostvario je najbolji rezultat u trci na 10 kilometara na Petoj atletskoj uličnoj trci u Ugljeviku, a pobjednik na pet kilometara je Mlađen Samardžić iz Brčkog.
 
Organizator trke Mladen Stevanović rekao je da je na trkama na pet i 10 kilometara učestvovalo 300 takmičara, a na dječijim 250 učesnika. 
 
Stevanović je istakao da je cilj ove manifestacije promocija bavljenja sportom. 

 
"Ulična trka u Ugljeviku postaje brend prepoznatljiv u ovom dijelu Balkana kojom naš grad predstavljamo u najljepšem svjetlu", ocijenio je Stevanović i zahvalio opštini Ugljevik, generalnom pokrovitelju manifestacije, kao i privrednicima, volonterima i medijima. 

 
Zamjenik načelnika opštine Ugljevik Cvjetana Dragonjić rekla je na otvaranju trke da se ovom sportskom manifestacijom promoviše zdrav stil života kao najbitniji faktor u razvoju mladih ljudi. 
 
"Veoma smo ponosni na ovu već tradicionalnu manifestaciju koja je svojevrsni festival mladosti i prilika za neka nova druženja i prijateljstva", rekla je Dragonjićeva. 

 
Proslavljena srpska atletičarka, olimpijski trkač Olivera Jevtić drugi put je učestvovala na trci u Ugljeviku. 
 
"Čast mi je i zadovoljstvo da učestvujem na ovoj trci, punog srca i sa svojim prijateljima", rekla je Jevtićeva novinarima. 
 
U okviru Atletske ulične trke održane su i dječije trke na 100, 200 i 400 metara, a nagrade su osvojili Teodor Bogdanović, Mihailo Nikolić i Emir Husagić.