MITROVDAN U UGLjEVIKU: SJEĆANjEM NA POGINULE BORCE POČELO OBILjEŽAVANjE SLAVE BORAČKE ORGANIZACIJE :: Semberija INFO ::

 

MITROVDAN U UGLjEVIKU: SJEĆANjEM NA POGINULE BORCE POČELO OBILjEŽAVANjE SLAVE BORAČKE ORGANIZACIJE


U Hramu Svete Petke Paraskeve u Ugljeviku danas su služeni liturgija i parastos za 301 poginulog srpskog borca iz ove podmajevičke opštine povodom obilježavanja slave Boračke organizacije Republike Srpske - Mitrovdana.

Potom su borci, građani, opštinski zvaničnici položili cvijeće i vijence kod centralnog spomen-obilježja poginulim borcima.

U prisustvu zvanica prerezan je slavski kolač u hotelu “Atlas”.

Predsjednik ugljevičke Boračke organizacije Jovan Marinković čestitao je slavu borcima Vojske Republike Srpske uz poziv borcima da se udruže i ojačaju Boračku organizaciju.

"Odali smo poštu poginulim borcima, poklanjamo se pred spomen-obilježjem na kome su ispisana njihova imena, a upravo su oni najviše dali za stvaranje nama najdraže Republike Srpske", rekao je Marinković.

Krsnu slavu borcima čestitao je i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić, koji je poručio da će lokalna uprava nastaviti da bude podrška boračkoj populaciji.



"Dugujemo veliku zahvalnost borcima koji su sačuvali naš kraj, a naša dužnost i obaveza je da pomognemo porodicama poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i da se sjećamo svega onoga što su ti junaci učinili u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu", rekao je Perić.

On je poželio borcima da slave krsnu slavu u miru i slobodi u Republici Srpskoj.