ULIČNA TRKA UGLjEVIK, U SUBOTU 3. AVGUSTA :: Semberija INFO ::

 

ULIČNA TRKA UGLjEVIK, U SUBOTU 3. AVGUSTA


U subotu 3. avgusta održaće se peta izdanje Ulične trka Ugljevik sa početkom u 19, 30 časova, a na programu su trke na pet (jedan krug) i 10 km (dva kruga). Ultramaratonac Mladen Stevanović peti put organizuje uličnu trku, koja iz godine u godinu okuplja sve više trkača, a na ulicama Ugljevika do sada su trčala neka od najvećih imena iz regiona: Ana Subotić, Tunde Szabo (2016 trčala u Ugljeviku  dvije sedmice poslije olimpijade u Riju), Biljana Cvijanović, Olivera Jevtić (promoterka trke, prošlogodišnja pobjednica na 10km), Sandra Kostadinović, BH olimpijka Lucia Kimani, Ante Živković, Srđan Samardžić, Jelena Kosić, Osman Junuzović, Nemanja Cerovac, Nikola Bursać...Rekord staze, prošle godine je postavio Stanley Kipruto koji je 10 km istrčao za 30:38.
Cilj organizatora je da trka ima i kvalitet i masovnost, a dolaze im prijatelji iz zemlje i okruženja, iz Kule, Banjaluke, Brčkog, Bijeljine... tu je i najmnogobrojnija ekipa iz Tuzle, a ove godine očekuju i Mostarce.
Na ovoj trci se vodi računa i o domaćim trkačima, pa su i ove godine obezbijeđene nagrade za najbržeg Ugljevičanina i Ugljevičanku. Prije dvije godine uvedena je i fun run trka na pet kilometara, na kojoj učesnici mogu i da prošetaju, i tako daju podršku sportu i zdravom načinu života.

Start i cilj su kao i svake godine na bazenima, a za sve učesnike, taj dan, ulaz je besplatan. Manifestaciju otvaraju dječije trke koje su sve masovnije, a mališani od tri do pet godina takmičiće se na 100 m, od šest do osam na 200 m i od osam do deset na 400 metara. Prijave za djecu su na dan trke i besplatne su. Cijena učesničkog paketa za trke na pet i 10 km je 10 KM do 15. jula i 15 KM do 1. avgusta. Nakon toga prijave su moguće samo na dan trke u prijavnom centru na bazenima po cijeni 15 KM (uključuje samo startni broj i majicu u zavisnosti od zaliha). Generalni pokrovitelj trke je Opština Ugljevik.

Semberija info