UOČI KRSNE SLAVE OPŠTINE UGLjEVIK PARASTOS ZA 301 POGINULOG BORCA VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE :: Semberija INFO ::

 

UOČI KRSNE SLAVE OPŠTINE UGLjEVIK PARASTOS ZA 301 POGINULOG BORCA VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE


Na gradskom trgu u Ugljeviku, uoči slave ove opštine - Svete Petke Paraskeve služen je parastos za 301 poginulog borca Vojske Republike Srpske iz ovoga kraja.

Poštu poginulim borcima odali su porodice, saborci,  predstavnici lokalne vlasti, Boračke organizacije ove opštine, Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, Policijske stanice Ugljevik i Rudnika i termoelektrane Ugljevik i gosti.



Predsjednik opštinske Boračke organizacije Jovan Marinković rekao je da slava, uvijek započinje sjećanjem na one koji su dali živote za slobodu srpskog naroda i Republiku Srpsku.

-Večeras smo se sabrali da se prisjetimo onih koji su živote dali za stvaranje Republike Srpske i opstanak srpskog naroda. Nikad ne smijemo zaboraviti poginule borce Vojske Republike Srpske-rekao je Marinković.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić istakao je da je dužnost i obaveza svih da se sjećaju poginulih boraca koji su položili živote za Republiku Srpsku.

-Izražavamo naveće poštovanje porodicama poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i svim demobilisanim borcima Vojske Republike Srpske-rekao je Perić.