Podrška projektima Omladinske banke u Ugljeviku :: Semberija INFO ::

 

Podrška projektima Omladinske banke u Ugljeviku


Opština Ugljevik i Fondacija “Mozaik” iz Sarajeva potpisali su danas memorandum o saradnji za 2023. do 2026. godine za podršku programu Omladinske banke.

Prije potpisivanja memoranduma prezentovani su rezultati Omladinske banke Ugljevik za 2022. godinu u kojoj su podržana četiri projekta i jedan mikrobiznis vrijednosti 12.000 KM iz ove podmajevičke opštine.

Zamjenica načelnika Ugljevika Vanja Zekić izrazila je zadovoljstvo potpisivanjem memoranduma i naglasila da je ovim sporazumom data prilika mladima od 17. do 35. godina da realizuju svoje ideje.

-Time se zadovoljavaju zajednički ali i lični ciljevi, a posebno lični koji su vezani za kreativnost koju mladi kroz ovakve projekte imaju priliku da pokažu-rekla je Zekićeva.

Ona je navela da će ovim sporazumom opština Ugljevik uložiti 30.000 KM u projekte koje će prezentovati sugrađani.
Direktor programa Omladinske banke Fondacije “Mozaik” Željko Pauković ocijenio je saradnju sa opštinom Ugljevik uspješnom i naveo da traje šest godina.

-Ove godine smo podržali program Omladinske banke u 52 opštine širom BiH, više od 600 projekta i 64 mikrobiznisa, razvijamo aktivizam ali i preduzetništvo sa svim konkretnim projektima-rekao je Pauković.
On je dodao da mladi ljudi kroz Omladinsku banku imaju priliku da urade konkretne stvari u svojim lokalnim zajednicama.