PANTELINSKI DANI 2019: PRAZNIK TRADICIJE I KULTURE :: Semberija INFO ::

 

PANTELINSKI DANI 2019: PRAZNIK TRADICIJE I KULTURE


Pantelinski dani 2019 počinju 31. jula, a desetodnevna manifestacija, obilovaće brojnim sadržajima. Organizacioni odbor manifestacije “Pantelinski dani 2019”, usaglasio je sve obaveze članova odbora, kako bi predstojeće aktivnosti protekle u bez problema i na zadoljstvo građana, domaćina i gostiju.

Gradonačelnik Mićo Mićić kaže da obilježavanje počinje kulturnim sadržajima u večernjim satima 31. jula ispred Centra za kulturu, a svečanosti između ostalog obuhvataju i proslavu Ilindana 2. avgusta u Janji.

-Višednevna manifestacija biće obilježena i tradicionalnim “Danima meda”, “Moto susretima”, “Savskom regatom”, a ove godine ćemo za naše građane organizovati i tri koncerta na trgu. Tokom tri noći, građane će zabavljati orkestar harmonikaša iz Ugljevika, “Tropiko bend” i Maja Berović, a građani će uživati i u nastupima naših folkloraša”, pojasnio je Mićić i naglasio da “Pantelinski dani” podrazumijevaju i “Duhovno veče” koje će biti organizovano u Centru za kluturu, kom će prethoditi polaganje vijenaca ispred centralnog spomenika. S obzirom da Bijeljina ima veliki broj gradova pobratima, ali i brojne prijatelje širom svijeta, očeuje se dolazak brojnih delegacija, a ovogodišnji kum slave Grada Bijeljina biće Grad Budva. Kao i prethodnih godina, litija će proći kroz grad, a lomljenje slavskog kolača biće obavljeno ispred zgrade Gradske uprave. Povodom “Pantelinskih dana”, destodnevna manifestacija biće završena 10. avgusta obilaskom manastira Tavna, a na Agro tržnom centru tradicionalno će se održavati i Pantelinski vašar.

-Očekujemo da i ovogodišnji “Pantelinski dani” budu praznik kulture i tradicije, a povodom proslave našeg grada”, kaže gradonačelnik Mićo Mićić.

Semberija info