RITE UGLjEVIK: SASTANAK U BANjALUCI KONSTRUKTIVAN, ALI ODBACUJEMO NAVODE RESORNOG MINISTRA :: Semberija INFO ::

 

RITE UGLjEVIK: SASTANAK U BANjALUCI KONSTRUKTIVAN, ALI ODBACUJEMO NAVODE RESORNOG MINISTRA


Uprava preduzeća RiTE Ugljevik smatra da je jučerašnji sastanak u Banjaluci sa resornim ministrom Petrom Đokićem i rukovodstvom Elektroprivrede Republike Srpske bio konstruktivan.
 
Ministarstvo , kao i uprava ERS-a, imali su razumijevanja za tehničko stanje u kojem se Preduzeće, a naročito Termoelektrana,  nalazi, te su dali podršku za investiciona ulaganja koja su neophodna za funkcionisanje i produžetak životnog vijeka Termoelektrane.
 
Sve strane usaglasile su se oko činjenice da su trenutne poteškoće posljedica objektivne nemogućnosti izvođenja remonta u planiranom periodu.
 
U narednih sedam dana, Preduzeće će izvršiti detaljnu analizu i dostaviti plan aktivnosti za narednih godinu dana.
 
Međutim , Uprava RiTE Ugljevik se ograđuje od izjava koje je nakon sastanka ministar Petar Đokić iznio u javnost. Navodi da je Uprava, ili bilo koji njen član, upleten u blokadu javnih nabavki, odbačena je kao apsolutna neistina.
 
Da su navodi gospodina ministra neutemeljeni jasno i nedvosmisleno pokazuju činjenice, jer je Uprava RiTE Ugljevik sve procedure vezane za javne nabavke pokrenula blagovremeno, a o problemima koje su uzrokovale neosnovane žalbe više puta je upućivala dopise svim relevantnim institucijama, uključujući i ministarstvo.
 
Takođe, Uprava je podnijela i krivične prijave protiv odgovornih lica u preduzećima koja su ulagala neosnovane žalbe, čime je dodatno potvrđena odlučnost menadžmenta da se blokada javnih nabavki otkloni.
 
Uprava Preduzeća ovom prilikom želi da informiše javnost i da je  proizvodnja električne energije u RiTE Ugljevik redovna, a da će nakon remonta, koji počinje 25.9.2022. a završava početkom novembra, biti stabilna i pouzdana.