UGLjEVIK: RJEŠAVANjE INFRASTRUKTURNIH PROBLEMA ZBOG ŠIRENjA RUDARSKOG KOPA :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: RJEŠAVANjE INFRASTRUKTURNIH PROBLEMA ZBOG ŠIRENjA RUDARSKOG KOPA


Odbornici Skupštine opštine Ugljevik jednoglasno su danas podržali odluku o prihvatanju ugovora o regulisanju prava i obaveza između opštine i preduzeća Rudnik i Termoelektrana /RiTE/ "Ugljevik" za rješavanje infrastrukturnih problema koji su nastali zbog širenja rudarskog kopa u tri naselja.

"Ugovor predviđa da se zajedničkim sredstvima, u iznosu od 70 odsto RiTE `Ugljevik` i 30 odsto opština Ugljevik, riješe problemi koji su prisutni u ovim mjestima. A što se tiče vodovoda, da RiTE `Ugljevik` riješi u cjelokupnom iznosu", rekao je novinarima predsjednik Skupštine opštine Đoko Simić.

Predmet ugovora je izgradnja mosta u Ugljevičkoj Obriježi, rekonstrukcija i dogradnja mreže lokalnih puteva i rješavanje vodosnabdijevanja u Ugljevik Selu zbog izmješatanja lokalnih puteva uzrokovanih realizacijom ugovora o koncesiji za korištenje uglja na ležištima "Bogutovo Selo" i "Ugljevik Istok jedan".

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić izrazio je zadovoljstvo što će biti riješeni problemi stanovnika tri ugljevičke mjesne zajednice usljed širenja rudarskog kopa jer će biti rekonstruisana, proširena i izgrađena moderna saobraćajnica, a ako se ukaže potreba i obezbijeđeno vodosnabdijevanje.

"Rudarska mjesta, pored svega dobrog što se dobije eksploatacijom mineralnih sirovina, uglja i proizvodnje električne energije, nikada ne uspiju da dobiju adekvatnu naknadu za sve što se izgubi tokom eksploatacije", ocijenio je Perić.

Perić je naveo da postoji potreba za izmještanjem, rekonstrukcijom i izgradnjom nove infrastrukture na područjima mjesnih zajednica Mezgraja, Stari Ugljevik i Ugljevik Selo.