BAZENI U UGLjEVIKU: SPAS OD TROPSKIH VRUĆINA :: Semberija INFO ::

 

BAZENI U UGLjEVIKU: SPAS OD TROPSKIH VRUĆINA


Ovogodišnja sezona kupanja na bazenima u Ugljeviku zvanično je počela 13. juna. Kako najavljuju iz Sportsko-rekreativnog centra „Rudar“, bazen će raditi svakim danom od 10 do 19 sati.

Mirjana Radivojević, direktor JU SRC „Rudar“ kaže da su izvršene sve pripreme kako bi se nova kupališna sezona realizovala po svim standardima dobrog gazdovanja, te da će posjetioci pored kupanja  imati priliku da uživaju u brojnim kulturnim, sportskim i zabavnim sadržajima.



-Zadovoljni smo posjetom naših sugrađana. Ne smijemo zaboraviti da, pored čiste vode ovaj kompleks pruža i ostale preduslove za dobar odmor i rekreaciju. Pored  bazena, kupačima su na raspolaganju i dodatni sadržaji u vidu tuševa, svlačionica, ležaljki i suncobrana, kao i mogućnost da tokom boravka na  bazenima koriste ugostiteljske usluge. Kao i ranijih godina tokom ljeta povremeno će biti dostupni i organizovani termini za noćno kupanje. Brojne kulturne, sportske i zabavne manifestacije neće izostati ni tokom ove sezone“, rekla je za „Semberija INFO“ Mirjana Radivojević i pozvala Semberce da najavljeni period visokih temperatura provedu na ugljevičkim bazenima.



U saradnji sa Školom sporta „Mali šampioni“ iz Ugljevika, na bazenima u sklopu KSC „Rudar“ četvrtog jula je počela škola plivanja. Škola je obuhvatila preko stotinu djece uzrasta od pet do deset godina koja će na ugljevičkim bazenima imati 15 časova plivanja. Školu realizuju licencirani treneri uz finansijsku podršku Opštine Ugljevik.

JU Sportsko rekreativni centar “Rudar” upravlja sportskom salom i kompleksom bazena u Ugljeviku. Sportska sala je namjenjena za održavanje časova fizičkog vaspitanja ugljevičkih školaraca, za treninge i takmičarske nastupe sportskih klubova kao i za organizaciju kulturno-umjetničkih sadržaja. Na drugoj strani, kompleks bazena se sastoji od tri bazena - veliki (30m x 22m - gdje je jedna polovina dubine 1.5m a druga 3m), mali bazen (25m x 10m, 60cm dubine) i bebi bazen. Voda u bazenima ispunjava sve hemijske i biološke standarde što potvrđuju rezultati analiza koje u toku sezone redovno vrše nadležne zdravstvene institucije. 


Semberija info - I. Gutić