RITE UGLjEVIK NASTAVLjA TRADICIJU – NOVAKOVIĆ : „PODRŽAVAMO USPJEŠNE I DOBRE ĐAKE“ :: Semberija INFO ::

 

RITE UGLjEVIK NASTAVLjA TRADICIJU – NOVAKOVIĆ : „PODRŽAVAMO USPJEŠNE I DOBRE ĐAKE“


Foto
Povodom Dana učeničkog stvaralaštva, rukovodilac RJ Termoelektrana Žarko Novaković uručio je laptop đaku generacije Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Zabrđa Jovani Benović i mobilni telefon vukovcu Nikoli Nikoliću.
 
Učenici su ostvarili dobre rezultate na opštinskim, regionalnim i republičkim takmičenjima, istakla je direktorica škole Nada Naćić.


 
„Od 16 učenika devetog razreda, imamo dva vukovca. Iako smo mala škola, sa ukupno 179 učenika, ostvarili smo zapažene rezultate na takmičenjima. Učenica generacije, Jovana Benović, je druga u Republici Srpskoj iz ruskog jezika, dok je Jovana Vasiljević osvojila drugo mjesto na republičkom takmičenju iz recitovanja“, istakla je Naćićeva.
Rukovodilac RJ Termoelektrana Žarko Novaković čestitao je učenicima na ostvarenim uspjesima.


 
"Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas prisustvovao Danu učeničkog stvaralaštva i ispraćanju još jedne generacije maturanata. Jedna relativno mala škola uspjela je da uz puno truda i odricanja postigne zavidne rezultate. Rudnik i termoelektrana Ugljevik podržava obrazovanje i učenike koji postižu zapažene rezultate i sa tom praksom ćemo nastaviti još intenzivnije, jer ulaganje u mlade i uspješne je jedino sigurno ulaganje u budućnost“, rekao je Novaković nakon dodjele nagrada.


 
Iz Osnovne škole "Vuk Karadžić" Zabrđe izrazili su zahvalnost  preduzeću RiTE Ugljevik koje kontinuirano pruža podršku i nagrađuje učenike.
 
„RiTE Ugljevik svake godine podržava uspjehe naših đaka i našu školu. Uz to, moram da naglasim da smo danas posebno priznanje dodijelili narodnom poslaniku Milutinu Tasovcu, čijim je nesebičnim zalaganjem obezbijeđen novac za renoviranje škole. Podsjetiću da smo prije tri godine renovirali školu iz sredstava Vlade Republike Srpske, u čemu je veliku ulogu imao naš poslanik Milutin Tasovac“, rekla je Naćićeva.