Ugljevik bio domaćin Međunarodnog turnira uličnog basketa 3×3 :: Semberija INFO ::

 

Ugljevik bio domaćin Međunarodnog turnira uličnog basketa 3×3


Ekipa "3x3 Jeliks Peljave" pobjednik je međunarodnog turnira u uličnom basketu tri na tri, koji je održan na gradskom trgu juče u Ugljeviku.

Turnir koji je okupio 17 ekipa iz BiH, Crne Gore, Srbije i Hrvatske na rang listi je Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) a održan je pod okriljem Košarkaškog saveza Republike Srpske.

Organizator turnira Igor Stevanović ocijenio je kvalitetnim ovo takmičenje i rekao da je sinoćni turnir, prvi održan u okviru prvenstva koje će trajati cijelo ljeto širom Srpske.

- Svi smo prezadovoljni a pobjednička ekipa se plasirala na završni turnir tri na tri Republike Srpske - dodao je Stevanović i zahvalio svim učesnicima na fer-plej borbi kao i svima koji su podržali turnir.

Opština Ugljevik bila je pokrovitelj turnira.



Zamjenica načelnika opštine Ugljevik Vanja Zekić uručila je prvu nagradu pobjedničkoj ekipi 1.500 KM, predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić pehar a predstavnik Rudnika i termoelektrane "Ugljevik" Dragiša Vidaković drugoplasiranoj ekipi “Landž bar Fargo” 500 KM.

Zekićeva je istakla da je Ugljevik organizacijom ovog turnira poslao lijepu sliku.

- Naš cilj je da sve sportiste motivišemo kako u moralnom tako i materijalnom smislu-rekla je Zekićeva.

Ona je izrazila uvjerenje da će turnir u budućnosti imati tradicionalni karakter i čestitala organizatoru na sjajnoj ideji i odličnoj organizaciji.


Za Semberija info - Mladen Vasilić