UGLjEVIK: POTPISANO PET PROJEKATA OMLADINSKE BANKE U VRIJEDNOSTI 14.500 KM :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: POTPISANO PET PROJEKATA OMLADINSKE BANKE U VRIJEDNOSTI 14.500 KM


Foto
U Ugljeviku su danas potpisani ugovori za realizaciju pet projekata Omladinske banke i jedan mikro-biznis, ukupne vrijednosti 14.500 KM.
 
Opština Ugljevik učestvuje sa 4.500 KM, Fondacija "Mozaik" iz Sarajeva sa 3.000 KM, a Omladinska banka Ugljevik 7.000 KM.
 
Projekti koji su danas potpisani su - poljoprivredne usluge Glinje, "E-vilidž" /E-village/ biblioteka, uređenje unutrašnjosti Srednjoškolskog centra, uređenje i opremanje izvorišta pitke vode u mjesnoj zajednici Tutnjevac, opremanje dječijeg igrališta u Ugljeviku i rasadnik "Ruže" Majevice, koji je mikro-biznis.
 
Direktor programa Omladinske banke iz Fondacije "Mozaik" Željko Pauković rekao je da će u realizaciji ovih projekata učestvovati 16 mladih ljudi.
 
"Ponosni smo što je ove godine Omladinska banka Ugljevik podržala i mikro-biznis kojim će biti kreirano jedno stalno radno mjesto", naglasio je Pauković.
 
On je istakao da već šest godina Fondacija "Mozaik" i opština Ugljevik uspješno sarađuju u podršci programa Omladinske banke, gdje je realizovano 30 projekata i dva mikro-biznisa.
 
Zamjenik načelnika Ugljevika Vanja Zekić izrazila je zadovoljstvo zbog podrške projektima za mlade iz lokalnog budžeta.
 
"Rezultati su vidljivi, a to nam je podstrek da nastavimo uspješnu saradnju za dobrobit svih, a posebno mladih ljudi koji aktivno učestvuju na razvoju kandidovanih projekata u našoj lokalnoj zajednici", rekla je Zekićeva.