POČEO “4. RUDAR KUP UGLjEVIK 2019” :: Semberija INFO ::

 

POČEO “4. RUDAR KUP UGLjEVIK 2019”


Na stadionu Fudbalskog kluba “Rudar 1925” u Ugljeviku  danas je otvoren  Međunarodni fudbalski turnir “4. Rudar kup Ugljevik 2019”.

Organizator kupa je Škola fudbala “Rudar” Ugljevik, a generalni pokrovitelj Opština Ugljevik. Učešće na ovom takmičenju uzelo je oko 650 igrača iz 65 ekipa koje dolaze iz Republike Srbije, Republike Hrvatske, Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.  Pravo učešća na turniru imaju mladi igrači fudbala rođeni od 2006-2011.godine koji su raspoređeni u šest kategorija. Za prve četiri ekipe iz svake kategorije organizatori su obezbjedili pehare i medalje.

Turnir je svečano otvorio načelnik Opštine Ugljevik Vasilije Perić koji je učesnicima poželio dobrodošlicu i istakao da je ova manifestcija još jedan pokazatelj da Ugljevik sa razlogom nosi epitet -grad sporta-.

“Ovo danas nije samo sportska manifestacija nego događaj koji svojim brojnošću pokazuje da je opstanak mladih na ovim prostorima moguć, što me veoma raduje. Želim vam svima puno sportske sreće, da se lijepo i prijatno osjećate kod nas i da iz Ugljevika ponesete lijepe uspomene”, rekao je Načelnik u svom obraćanju okupljenim igračima.

Načelnik se posebno zahvalio školi fudbala “Rudar” što kroz organizovanje i učešće na ovakvimi sličnim manifestacijama  predstavlja najljepše lice opštine Ugljevik.

Ugljevik info