UGLjEVIK: FINALNI TURNIR U DžUDOU OKUPIO OKO 300 OSNOVACA IZ SRPSKE :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: FINALNI TURNIR U DžUDOU OKUPIO OKO 300 OSNOVACA IZ SRPSKE


Foto
 Ugljevik je danas domaćin finalnog republičkog takmičenja osnovnih škola u džudou, u okviru Malih olimpijskih igara, na kojem učestvuje više od 300 takmičara.
 
Takmičenje je otvorio stručni saradnik za sport u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nenad Rađević koji je istakao da Male olimpijske igre iz godine u godinu imaju sve veći uspjeh.
 
Rađević je pozdravio takmičare, koji dolaze iz 23 osnovne škole iz Republike Srpske i zahvalio Džudo savezu za podršku.
 
Načelnik Ugljevika Vasilije Perić poželio je sreću takmičarima, ocijenivši da je današnje takmičenje ujedno i afirmacija džudoa u ovoj podmajevičkoj opštini.
 
"Ugljevik je danas posebno lijep jer ova divna djeca gostuju promovišući džudo i sport uopšte a naš Ugljevik je poznat kao grad sporta i mladih", rekao je Perić.
 
On je naglasio da su sport i fizička aktivnost izuzetni važni za mentalni i fizički razvoj djece te da se u opštini Ugljevik posebna pažnja obraća prema zdravlju mladih i bavljenju sportom.


 
Predsjednik Džudo saveza Republike Srpske Ognjen Pavlović rekao je da je ovo prvo republičko takmičenje u džudou u redovnom programu, a da je do sada to bilo na eksperimentalnom nivou kroz projekat koji su dobili od Svjetske džudo federacije.
 
Pavlović je zahvalio resornom ministarstvu jer je dalo mogućnost da džudo bude uvršten u takmičenje Malih olimplijskih igara Republike Srpske.
 
Direktor Osnovne škole "Aleksa Šantić" iz Ugljevika Vladimir Đokić poručio je takmičarima da slijede put uspješnog džudiste Nemanje Majdova i poželio im da u budućnosti budu učesnici Olimpijskih igara.