CVIJANOVIĆEVA U POSJETI UGLjEVIKU: FESTIVAL "DANI HARMONIKE" OD INTERESA ZA CIJELU REPUBLIKU SRPSKU :: Semberija INFO ::

 

CVIJANOVIĆEVA U POSJETI UGLjEVIKU: FESTIVAL "DANI HARMONIKE" OD INTERESA ZA CIJELU REPUBLIKU SRPSKU


Foto
Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić upriličio je danas prijem za predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović koja prisustvovaje otvaranju 14. Međunarodnog festivala "Dani harmonike" u ovoj podmajevičkoj opštini.
 
Perić je zahvalio predsjednici Cvijanović za pokroviteljstvo festivala i dolasku u opštinu Ugljevik.
 
-Po ovoj kulturnoj manifestaciji Ugljevik i Republika Srpska su prepoznatljivi u svijetu. Zahvaljujući ovom festivalu Ugljevik i Bijeljina će biti domaćini 76. Svjetskog kupa harmonike 2023. godine-rekao je Perić.
 
On je dodao da je danas razgovarano o svim drugim temama koje su vezane za lokalnu zajednicu.
 
-Imamo besplatnu Školu sporta za djecu i sve druge sadržaje za naše najmlađe sugrađane kao i najniže cijene grijanja i komunalnih usluga-rekao je Perić i najavio proširenje kapaciteta Dječijeg vrtića.
 
Cvijanovićeva je istakla da je festival “Dani haramonike” od interesa za cijelu Republiku Srpsku te da je posebno raduje ta saradnja sa opštinom Ugljevik.
 
-Razgovarali smo i na koji način infrastrukturno popraviti određene stvari u oblasti saobraćaja, a ono što je velika korist lokalne zajednice i budžeta jeste što dobija rentu  od Rudnika i termoelekrane Ugljevik koji je veliki poslodavac i zapošljava veliki broj ljudi ovog kraja-navela je Cvijanovićeva.
 
Prema Cvijanovićevim riječima posebna briga jeste da se uslovi života poprave u seoskom dijelu ili izjednače sa gradskim dijelom obzirom da 60 odsto stanovnika živi u ruralnom dijelu ove opštine.
 
-Svaka podrška kao i do sada, koja dolazi iz kabineta predsjednika uslijediće i u narednom periodu a raduje me da se otvaraju nova mjesta u Dječijem vrtiću-najavila je Cvijanovićeva uz zaključak da nema razvoja lokalnih zajednica ako ne postoji dobra saradnja sa republičkim vlastima.
 
Nakon prijema Cvijanovićeva će prisustvovati otvaranju Međunarodnog festivala “Dani harmonike” u 17.00 časova u ugljevičkom Centru za kulturu.
 
Sastanak je upriličen u zgradi opštine Ugljevik a prisustvovali su zamjenik načelnika Ugljevika Vanja Zekić, predsjdnik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić,potpredsjednik Skupštine opštine Ugljevik Dragan Đokić i narodni poslanik (SNSD) Milutin Tasovac.