Perić: Smjene čelnika Skupštine opštine Ugljevik su nelegalne :: Semberija INFO ::

 

Perić: Smjene čelnika Skupštine opštine Ugljevik su nelegalne


Smjene predsjednika i potpredsjednika Skupštine opštine (SO) Ugljevik kao i današnja imenovanja su nelegalna jer nisu ispunjenji uslovi koji su propisani zakonom, tvrdi načelnik Ugljevika Vasilije Perić nakon današnjeg nastavka devete redovne sjednice SO.

“Okružni Sud u Bijeljini je privremeno van snage stavio izbor nove komisije za Izbor i imenovanje a koju su 8 marta izglasali odbornici okupljeni oko SNSD-a a ta komisija je jedina ovlaštena da predloži imenovanje predsjednika i potredsjednika Skupštine opštine”, pojasnio je Perić novinarima.

Na sjednici, Perić je predložio da se sačeka rješenje Suda o komisiji za Izbor i imenovanje kako bi se izbjegli nepotrebni troškovi za građane Ugljevika jer bi u tom slučaju Skupština imala dva predsjednika i dva potpredsjednika.

“Nažalost skupština ne funkcioniše na pravi način, ne donose se odluke koje su važne za naše građane. Kao načelnik opštine i u budućem periodu, kao do sada radiću zakonito i činiti sve da odluke budu u skladu sa zakonom na principima demokratije”, rekao je Perić.

Na današnjem nastavku devete redovne sjednice Skupštine opštine Ugljevik, odbornici okupljeni oko koalicije SDS-a napustili su sjednicu uz obrazloženje da rješenje o smjeni potpredsjednika SO Ugljevik Dragana Đokića i izbor novog predsjednika i potpredsjednika SO Ugljevik nisu u skladu sa zakonom.


​Mladen Vasilić za Semberija info