"HUMANOST PRIJE SVEGA”, Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Ugljeviku okupila preko 150 davalaca :: Semberija INFO ::

 

"HUMANOST PRIJE SVEGA”, Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Ugljeviku okupila preko 150 davalaca


Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila je danas u Ugljeviku preko 150 dobrovoljnih davalaca iz 18 udruženja Republike Srpske.
 
Organizator današnje tradicionalne akcije je Društvo dobrovoljnih davaoca krvi (DDDK) “Rudar” iz Ugljevika koji su poznati širom regiona kao jedno od najmasovnijih i najorganizovanijih društava.
 
Predsjednik DDDK “Rudar” Milan Marković zahvalio je svim učesnicima ove humane akcije i napomenuo da ovo dobrovoljno društvo u toku godine organizuje dvije akcije davanja krvi.
 
Marković je podsjetio da je DDDK „Rudar“ broji preko 1.000 članova a godišnje, u desetak akcija, prikupi oko 2.000 boca krvi.
 
Dobrovoljne davaoce krvi posjetio je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić koji je za ovo ugljevičko udruženje istakao da su primjer dobrog rada i izrazio im zahvalnost za sve što čine za ovaj kraj i Republiku Srpsku.
 
-Uvijek ih podržavamo a oni su i dobitnik najvećeg priznanja-Povelje opštine Ugljevik za humanitarni rad. Ponosni smo na njih i srećni jer davajući krv spasavaju živote onima kojima je krv potrebna-rekao je Perić.
 
Radivoje Spasojević iz Ugljevika učesnik je današnje akcije a krv daruje 16-ti put.
 
-Humanost prije svega-rekao je Spasojević koji je odbornik u Skupštini opštine Ugljevik.
 
Specijalista transfuziolog, Dragana Jurošević iz Službe za transfuzijsku medicinu Bijeljina rekla je da je DDDK “Rudar” jedno od najvećih udruženja dobrovoljih davaoca krvi u Srpskoj te podsjetila da su upravo u Ugljeviku zabilježene rekordne akcije prikupljanja ove dragocjene tečnosti.
 
-Zahvalni smo svim davaocima krvi jer su dajući dio sebe spasili nekome život-rekla je Juroševićeva i ocjenila dobar odziv današnje akcije davanja krvi.