Porodicama poginulih i ratnih vojnih invalida podijeljeno po 100 KM :: Semberija INFO ::

 

Porodicama poginulih i ratnih vojnih invalida podijeljeno po 100 KM


Ugljevik: Za 273 porodice poginulih i ratnih vojnih invalida po 100 KM
 
U Ugljeviku je danas, povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika - Božića, podijeljeno po 100 KM za 273 porodice poginulih boraca i ratne vojne invalide, za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno 27.300 KM.
 
Riječ je o 176 porodica poginulih boraca i 97 ratnih vojnih invalida do šeste kategorije te nezaposlenih ratnih vojnih invalida od sedme do 10. kategorije.
 
Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić čestitao je nastupajući Božić i Dan Republike, istakavši da je današnji prijem za boračke kategorije tradicija u ovoj opštini.
 


"Naša je dužnost i obaveza da pomažemo ove kategorije, one koji su dali ogroman doprinos stvaranju Republike Srpske u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, a naša je i potreba da na ovaj način izrazimo zahvalnost sugrađanima", rekao je Perić.
 
Predsjednik ugljevičke Boračke organizacije Jovan Marinković izrazio je zadovoljstvo što dugi niz godina porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida dobijaju simbolične poklone pred najradosniji hrišćanski praznik.
 
"Na ovaj način želimo da skrenemo pažnju da Boračka organizacija misli o porodicama poginulih, ali i ratnim vojnim invalidima, da ih obradujemo za Božić", rekao je Marinković.

Semberija info