DOBROVOLjNI DAVAOCI KRVI URUČILI POVELjE ZAHVALNOSTI DONATORIMA :: Semberija INFO ::

 

DOBROVOLjNI DAVAOCI KRVI URUČILI POVELjE ZAHVALNOSTI DONATORIMA


Društvo dobrovoljnih davaoca krvi /DDDK/ "Rudar" iz Ugljevika, čiji su članovi tokom ove godine prikupili više od 1.000 doza dragocjene tečnosti, dodijelilo je večeras povelje zahvalnosti donatorima.

Povelja za izuzetan doprinos i nezmjerno zalaganje kroz humanitarni rad uručena je opštini Ugljevik, a primio ju je načelnik Vasilije Perić koji je zahvalio humanim ljudima, te naveo kako često ukazuje da je ovo društvo najbolje organizovano i najbrojnije u Republici Srpskoj.

Perić je za DDDK "Rudar" rekao da su primjer dobrog rada i da svojim humanitarnim radom prevazilaze granice opštine Ugljevik, ali i Semberije i Majevice, da su prepoznatljivi na cjelokupnom prostoru matice Srbije i Republike Srpske.

“Priznanje koje je večeras uručeno opštini Ugljevik je znak dobre saradnje koje smo imali u proteklom periodu i to nas obavezuje da još više i snažnije podržimo njihov rad”, rekao je Perić i poželio dobar rad i u budućem periodu ovom društvu.

Povelje su uručene Rudniku i termoelektrani /RiTE/ "Ugljevik", sindikalnim organizacijama RiTE "Ugljevik" i "Elektro-Bijeljine", Zavodu za transfuzijsku medicinu Bijeljina, firmama"Profi mont", "Freš", "Mont gradnja", "Emont", "Teatar" i hotelu "Atlas".

Predsjednik DDDK "Rudar" Milan Marković zahvalio je radnicima Rudnika i termoelektrane "Ugljevik", koji od ličnih dohodaka izdvajaju novčanu pomoć Društvu, opštini Ugljevik, te drugim donatorima.

"Svake godine organizujemo dvije akcije dobrovoljnog davanja krvi u Ugljeviku, a učestvujemo na svim akcijama širom Republike Srpske", rekao je Marković novinarima.

DDDK "Rudar" osnovano 1984. godine , a rad obnovilo 1996, te da danas broji više od 1.000 članova.