EPISKOP FOTIJE OSVEŠTAO ZEMLjU ZA GRADNjU HRAMA U MEZGRAJI KOD UGLjEVIKA :: Semberija INFO ::

 

EPISKOP FOTIJE OSVEŠTAO ZEMLjU ZA GRADNjU HRAMA U MEZGRAJI KOD UGLjEVIKA


Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije osveštao je danas zemlju u naselju Mezgraja-Kose kod Ugljevika na kojoj će se graditi hram posvećen Svetoj Trojici.

Episkop Fotije je poželio da buduća crkva bude mjesto okupljanja, života srpskog naroda u vjeri i molitvi, živa tradicija u skladu sa predanjem.

Vladika je poručio u besjedi da je Bog prisutan svuda i na svakom mjestu u čitavom kosmosu.

“Bog je na poseban način prisutan u Svetim hramovima, crkvama, na mjestima koja su posebno posvećena crkvi i zato se crkva naziva Dom Božiji”, rekao je episkop Fotije.

Protojerej -stavrofor Neđo Zarić zahvalio je priložnicima Peri i Smilji Mirković iz Mezgraje koji su poklonili 2.000 metara kvadratnih zemljišta na kojem će se graditi hram.

Molitvenom obredu prisustvovao je i načelnik Ugljevika Vasilije Perić koji je zahvalio episkopu Fotiju jer je okupio mještane Mezgraje u radosti osveštanja zemljišta za gradnju budućeg hrama i svima koji podržavaju njegovu gradnju.

"Nikada ne smijemo zaboraviti da nas je naša sveta crkva i vjera pravoslavna održala na ovim prostorima vijekovima unazad, a tako će sigurno biti i u budućem vremenu", poručio je Perić.

On je najavio materijalnu podršku opštine Ugljevik za izgradnju hrama.