Ugljevik: Svečana akademija povodom 40 godina rada Srednjoškolskog centra :: Semberija INFO ::

 

Ugljevik: Svečana akademija povodom 40 godina rada Srednjoškolskog centra


U ugljevičkom Centru za kulturu danas je održana svečana akademija povodom 40 godina postojanja Srednjoškolskog centra "Mihailo Petrović Alas".

Direktor škole Stevo Benović rekao je da su za 40 godina postojanja školu završila ukupno 5.494 učenika, od kojih je svaki treći Ugljevičanin.

"Ponosan sam i srećan jer smo uspjeli da u proteklom periodu renoviramo objekat, da nabavimo sve neophodno za poboljšanje kvaliteta nastave", istakao je Benović.Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić čestitao je 40 godina rada svim prosvjetnim radnicima ove škole, učenicima i svim zaposlenima i istakao da je veoma važno koliko se pažnje posvećuje obrazovanju i vaspitanju djece.

 “Četrdeset godina postojanja našeg srednjoškolskog centra je lijep jubilej ne samo za učenike, profesore i sve zaposlene nego i za nas sve građane, a ovo je zaista jedna prestižna škola i njeni učenici i razne generacije koje je iznjedrila su sada na  radnim zadacima ili su nastavili svoje školovanje”, rekao je Perić.

Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović rekao je da ova škola ima zavidan broj učenika, da je dobro opremljena i da prati program koji je usvojila Vlada.

"Ako se uzme u obzir da je 40 generacija prošlo kroz školu, to je mnogo ljudi koji su danas na raznim pozicijama u društvu. Škola je prošla teška i turbulentna vremena, prijeratna, ratna i postratna", naveo je Damjanović.

Prvi direktor Ratko Đurković rekao je da su počeci bili teški, ali da je, kada se pogleda sa ove distance, vrijedilo ulagati trud jer je danas Srednjoškolski centar "Mihailo Petrović Alas" u Ugljeviku jedan od najboljih u Srpskoj.

Akademija je održana u okviru slavskih svečanosti opštine Ugljevik - Svete Petke Paraskeve.

Srednjoškolski centar osnovan je kao Radna organizacija Centar za usmjereno obrazovanje i vaspitanje odlukom Skupštine opštine Ugljevik 27. februara 1981. godine, a za prvog direktora imenovan je diplomirani inženjer tehnologije Ratko Đurković.


Za Semberija info - Mladen Vasilić