PERIĆ: ZA POLA GODINE OPŠTINSKI BUDžET U SUfICITU 384.610 KM :: Semberija INFO ::

 

PERIĆ: ZA POLA GODINE OPŠTINSKI BUDžET U SUfICITU 384.610 KM


Budžet opštine Ugljevik za prvih šest mjeseci ove godine u suficitu je 384.610 KM, rekao je načelnik Ugljevika Vasilije Perić nakon današnje redovne sjednice Skupštine opštine Ugljevik.
Perić je pojasnio da su prihodi za prvih šest mjeseci u budžetu opštine Ugljevik 7.624.948 KM ili 51 odsto od planiranih dok su rashodi u iznosu od 7.240.338 KM što je 48 odsto od planiranihi i izrazio očekivanje da će biti još veći suficit na kraju godine.

"Posebno je važno da smo nastavili investicioni ciklus na području opštine Ugljevik, uspjeli smo da radimo sve planirane projekte a to je vidljivo i na samom terenu", rekao je Perić.

On je naglasio da današnja sjednica prethodi krsnoj slavi opštine Ugljevik - Svetoj Petki Paraskevi i dodao da je usvojena odluka o dodjeli određenih opštinskih priznanja zaslužnim građanima.

"Povodom krsne slave imamo niz svečanosti koje su već započele, sportskih, kulturnih i duhovnih manifestacija", naveo je Perić.

Odbornici su prihvatili informaciju o početku rada u tri osnovne škole i srednjoškolskog centra na području ove podmajevičke opštine u školskoj 2021/2022. godini u kojoj je navedeno da osnovnu školu pohađa 1.028 učenika a srednjoškolski centar 427 učenika te, da je u ovu školsku godinu upisano 114 đaka prvaka.

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić rekao je da je današnja sjednica karakteristična aktivnim učešćem odbornika pozicije i opozicije.

"Nismo bili opterećeni političkim zbivanjima na republičkom nivou a veliki dio dnevnog reda bio je jednoglasan", rekao je Simić.

Na današnjoj redovnoj sjednici usvojen je Akcioni plan za otklanjanje nedostataka po izvještaju Glavne službe za reviziju Republike Srpske te zaključak o dodjeli opštinskih priznanja povodom krsne slave opštine Ugljevik Svete Petke Paraskeve kao i prijedlog programa jesenje sjetve na području ove podmajevičke opštine.

Jednoglasno je prihvaćen i izvještaj o radu Javne ustanove Dječijeg vrtića "Duško Radović" za 2020. godinu sa programom rada za 2021. godinu.