UGLjEVIK: OBILjEŽEN DAN MJESNE ZAJEDNICE DONjE ZABRĐE :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: OBILjEŽEN DAN MJESNE ZAJEDNICE DONjE ZABRĐE


U Donjem Zabrđu kod Ugljevika obilježen je Dan ove mjesne zajednice u spomen na današnji datum 1995. godine kada se iz zarobljeništva u Tuzli vratio 61 srpski borac sa ugljevičkog područja, od kojih su većina bili iz ovog sela.

Tim povodom služen je parastos ispred spomen-obilježja za 16 poginulih boraca Vojske Republike Srpske i za mještane poginule tokom Narodnooslobodilačkog rata. Vijenci su položeni kod spomen-obilježja na kojem su ispisana imena 246 poginulih u protekla dva rata.



Počast poginulima odali su njihovima saborci, rodbina, mještani Donjeg Zabrđa, te predstavnici opštine Ugljevik i Boračke organizacije.

Na današnji dan 1995. godine, 61 srpski borac sa područja Ugljevika vratio se iz zarobljeništva u Tuzli. Većina su bili mještani Donjeg Zabrđa zarobljeni na Lisači, koji su proveli 11 mjeseci u tuzlanskom logoru.

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić, inače mještanin Donjeg Zabrđa, rekao je novinarima da je ovo veoma značajan dan jer su se iz zarobljeništva vratili mladići, od kojih je najviše bilo onih iz Zabrđa.

"Ovaj spomenik svjedoči strašnu sudbinu našeg sela jer je ogroman broj ljudi koji su imali od 19 do 25 godina dao živote za slobodu u prethodna dva rata", naveo je Simić i najavio dalju podršku opštine Ugljevik obilježavanju datuma koji se odnose na protekli odbrambeno-otadžbinski rat.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Donje Zabrđe Boško Jović napomenuo je da se danas obilježava 26 godina od kako je ustanovljen Dan mjesne zajednice i dodao da selo broji više od 400 domaćinstava.


Za Semberija info - Mladen Vasilić