ZA 138 DJECE IZ BORAČKE POPULACIJE PO 100 KM ZA ŠKOLSKE UDžBENIKE :: Semberija INFO ::

 

ZA 138 DJECE IZ BORAČKE POPULACIJE PO 100 KM ZA ŠKOLSKE UDžBENIKE


Boračka organizacija Ugljevik zajedno sa opštinom Ugljevik obezbijedila je po 100 KM za 138 djece iz boračkih kategorija kao pomoć za kupovinu udžbenika.

Novčana pomoć, koju Boračka organizacija Ugljevik dobija iz budžeta opštine, uručena je djeci školskog uzrasta iz porodica ratnih vojnih invalida od prve do šeste kategorije i nezaposlenih demobilisanih boraca prve i druge kategorije.

Načelnik opštine Vasilije Perić i predstavnik opštinske Boračke organizacije Aleksandar Obradović su u Centru za kulturu "Filip Višnjić" u Ugljeviku okupljenim učenicima poželjeli srećan i uspješan početak školske godine i dodijelili im novčanu pomoć.


Perić je istakao da je dodjela novčanih sredstava za djecu iz boračke populacije tradicija u Ugljeviku i da je za ovu namjenu izdvojeno 13.800 KM.

"Na ovaj način pokušavamo da olakšamo ovoj kategoriji društva, da se pristojno mogu pripremiti za školu godinu. Važno je kako obrazujemo i vaspitavamo djecu i zato na ovaj način skromno pomažemo onima koji su dali najveći doprinos za stvaranje i odbranu Republike Srpske", rekao je Perić.

On je najavio dalju podršku ovoj populaciji kroz određene projekte stambenog zbrinjavanja, kao i pomoći za razne prilike koje su potrebne ovim porodicama.

Predstavnik Boračke organizacije Ugljevika Aleksandar Obradović rekao je da se svake godine u avgustu vrši podjela novčanih sredstava za udžbenike djeci iz boračke populacije i najavio da će tako biti i u narednom periodu.