Perić: Vidovdan je simbol borbe srpskog naroda za slobodu :: Semberija INFO ::

 

Perić: Vidovdan je simbol borbe srpskog naroda za slobodu


Vidovdanske svečanosti u opštini Ugljevik počele su održavanjem pomena poginulim srpskim junacima od Kosovskog boja do danas ispred centralnog spomen-obilježja.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić poručio je da Vidovdan simbolizuje neprestanu borbu srpskog naroda za slobodu.



Perić je čestitao krsnu slavu svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i izrazio svima njima zahvalnost koji su u proteklom odbrambenom ratu dali ogroman doprinos kako bi srpski narod opstao na ovim prostorima i Republici Srpskoj.

„Naša dužnost i obaveza je da se prisjećamo svih junaka koji su dali živote za slobodu srpskog naroda, a i obaveza da sve činimo kako bi narod na ovim prostorima živio u miru i slobodi u budućnosti“, rekao je Perić i najavio dalju podršku opštine Ugljevik boračkoj populaciji i naglasio da se iz lokalnog budžeta konstantno izdvaja za ovu kategoriju društva.

Predsjednik Odbora porodica poginulih boraca Ugljevika Savo Milošević podsjetio je da je iz Ugljevika u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu poginuo 301 borac Vojske Republike Srpske a da je njih 648 ranjeno.

Vijence su položile porodice poginulih boraca, predstavnici opštine Ugljevik i organizacije  koje okupljaju boračku populaciju.



Vidovdanske svečanosti u Ugljeviku sutra će biti nastavljene liturgijom u Hramu Svete Petke Paraskve, a u 17.00 časova svečano će biti otvoren „Sajam narodnih rukotvorina“ koji se održava na platou Centra za kulturu "Filip Višnjić".

Za Semberija info - Mladen Vasilić