UGLjEVIK: DAROVANI NAJBOLjI SREDNjOŠKOLCI :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: DAROVANI NAJBOLjI SREDNjOŠKOLCI


Na tradicionalnom prijemu u Opštinskoj upravi Ugljevika danas su novčano darovani Ognjen Đurić i Radiša Đukić - đaci generacije četvrtog i trećeg stepena Srednjoškolskog centra "Mihailo Petrović Alas".

Njima je uručeno po 300 KM, dok je učenicima koji su postigli odličan uspjeh tokom cijelog školovanja Jeleni Stanković, Ivani Babić i Spomenku Gajiću uručeno po 100 KM.



Načelnik Ugljevika Vasilije Perić poželio je mladim ljudima sreću u daljem školovanju i životu.

"Potrebno je posvetiti pažnju obrazovanju i vaspitanju naše djece, posebno onima koji ostvaruju najbolje rezultate i koji su uložili dodatni trud", rekao je Perić novinarima.

On je naveo da je opština Ugljevik uložila u uređenje zgrade Srednjoškolskog centra na kojoj je zamijenjena stolarija, rekonstruisana fasada i nabavljena su tehnička sredstva za odvijanje nastave.

"Nastavićemo ulaganje u školstvo i poboljšanje kvaliteta nastave", najavio je Perić.

Đak generacije četvrtog stepena Ognjen Đurić iz Ugljevika rekao je da dosadašnje školovanje pamti po dobrim profesorima i druženju, a školovanje će nastaviti na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Đak generacije trećeg stepena Radiša Đukić iz Ugljevika nastavlja školovanje u istoj školi, na četvrtoj godini mašinskog smjera.

Direktor Srednjoškolskog centra "Mihailo Petrović Alas" Stevo Benović zahvalio je rukovodstvu opštine za saradnju i rekao da su školovanje završila 122 maturanta, a u narednu školsku godinu upisano je 120 učenika raspoređenih u šest odjeljenja.



Prijemu su prisustvovali i zamjenik načelnika opštine Vanja Zekić, predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić, potpredsjednik Skupštine opštine Dragan Đokić, kao i načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Verica Petrović.

​Za Semberske novine - Mladen Vasilić