UGLjEVIK: ČUVARI TRADICIJE OBILjEŽILI KRSNU SLAVU :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: ČUVARI TRADICIJE OBILjEŽILI KRSNU SLAVU


Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ "Rudar" iz Ugljevika obilježilo je, lomljenjem slavskog kolača, krsnu slavu i zaštitnika Svetog Vasilija Velikog u Hramu Svete Petke Paraskeve.

Nakon lomljenja slavskog kolača, kum slave, načelnik Ugljevika Vasilije Perić čestitao je slavu članovima i rukovodstvu KUD-a, ističući da je to društvo čuvar tradicije, kulture i običaja ovoga kraja, te da na najbolji način predstavlja opštinu i Republiku Srpsku širom svijeta."Hvala vam za sve što ste u proteklom periodu činili za naš Ugljevik, pokazujući ono što je naše najljepše, što čuvate našu kulturu, tradiciju i naše običaje", rekao je Perić u obraćanju.

Predsjednik KUD-a Milan Lazić naveo je da ovo kulturno-umjetničko društvo broji 350 članova raspoređenih u osam ansambala.

Čestitavši slavu i pravoslavnu Novu godinu, Lazić je poželio da ova godina bude bolja od prethodne, ispunjena brojnim nastupima ansambala.

"U protekloj godini, zbog pandemije virusa korona, nismo imali nastupe, uskraćeni smo i za organizaciju Međunarodnog festivala folklora u Ugljeviku, koji je postao tradicija u ovom kraju, ali smo marljivo vježbali i poštovali epidemiološke mjere", rekao je Lazić.

Opština Ugljevik