UGLjEVIK: SLUŽENA LITURGIJA, NAČELNIK PERIĆ ČESTITAO PRAVOSLAVNU NOVU GODINU :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: SLUŽENA LITURGIJA, NAČELNIK PERIĆ ČESTITAO PRAVOSLAVNU NOVU GODINU


U ugljevičkom Hramu Svete Petke Paraskeve danas je služena liturgija u čast Obrezanja Gospodnjeg i praznika Svetog Vasilija Velikog.

Liturgiju je služio protojerej-stavrofor Milan Topić, koji je čitao moleban i blagodarenje, poželio je srećnu pravoslavnu Novu godinu svim vjernicima.

"Blagodarili smo Gospodu milostivom za sve što nam je Gospod dao u protekloj godini, za sva dobra, a i ono što smo imali iskušenja blagodarili smo Gospodu, što nam je pomogao da možemo da prođemo ta iskušenja, da hrišćanski podnesemo i da se kao pobjednici javimo. Molimo se Gospodu da blagoslovi nastupajuću Novu godinu, da bude blagoslovena, da se smiri pandemija", rekao je Topić u besjedi.

Liturgiji je prisustvovao i načelnik Ugljevika Vasilije Perić, koji je svim građanima koji praznuju po julijanskom kalendaru čestitao pravoslavnu Novu godinu i poželio im zdravlje, sreću i uspjeh na ličnom i porodičnom planu.

Perić je izrazio nadu da će opština Ugljevik biti još uspješnija u narednom periodu. 

"Uvjeren sam da ćemo u godini koja je pred nama zajedničkim radom i zalaganjem stvarati bolje uslove za život na području naše opštine", naveo je Perić.

Opština Ugljevik