FORMIRAN ODBOR NARODNE PARTIJE SRPSKE U UGLjEVIKU :: Semberija INFO ::

 

FORMIRAN ODBOR NARODNE PARTIJE SRPSKE U UGLjEVIKU


U Ugljeviku je danas formiran Inicijativni odbor Narodne partije Srpske /NPS/ koji broji trideset članova.

Predsjednik NPS Darko Banjac izrazio je zadovoljstvo brojnosti ovog odbora u Ugljeviku i najavio formiranje odbora ove stranke u Višegradu, Foči, Gradišci, Kotor Varošu kao i u drugim opštinama u Srpskoj.



„Nakon praznika nastavili smo formiranje odbora, a cilj nam je da do kraja februara mjeseca imamo formiranih preko 30 gradskih i opštinskih odbora širom Srpske“, rekao je Banjac novinarima.

On je najavio da da će se Izborna skupština NPS-a održati u maju mjesecu ove godine na kojoj će biti formirani svi organi stranke.

Predsjednik Inicijativnog odbora NPS-a u Ugljeviku Dragiša Vidaković rekao je da je ovoj partiji pristupilo 98 odsto članova Demokratskog narodnog saveza.

„U našem radu bavićemo se potrebama građana Ugljevika, kroz rad dva odbornika koje imamo u lokalnom parlametnu, ali i kroz rad u drugim segmetnima kroz unapređenje života svih građana“,rekao je Vidaković.

Jedan od osnivača NPS-a Diko Cvijetinović rekao je da su do sada formirani odbori u Bijeljini, Loparama, Brčkom, Šamcu i Donjim Žabarima kada je riječ o Izbornoj jedinici šest.

Cvijetinović je izrazio uvjerenje da će NPS biti važan politički faktor te da će imati dobre rezultate u svom radu i na predstojećim izborima 2022. godine.

„Nastavićemo da radimo u interesu građana Republike Srpske, naš izlazak iz DNS-a je bio iznuđen od strane pojedinih ljudi koji su imali drugačije poglede na politiku i zato ćemo nastaviti da provodimo politiku koja je dobila glasove građana“, rekao je Cvijetinović koji je i Narodni poslanik u Skupštini Republike Srpske.

Današnjem sastanku prisustvovao je i predsjednik Inicijativnog odbora NPS-a Modriče Siniša Nikić.