UGLjEVIK: ZA 350 PENZIONERA DODIJELjENA POMOĆ PO 100 KM :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: ZA 350 PENZIONERA DODIJELjENA POMOĆ PO 100 KM


Opština Ugljevik dodijelila je za 350 penzionera koji imaju penzije manje od 300 KM jednokratnu pomoć od 100 KM, za šta je iz lokalnog budžeta izdvojeno 35.000 KM.
 
"Oni su gradili naš Ugljevik i cjelokupan ovaj prostor i zahvaljujući njima imamo danas dobre uslove života", rekao je načelnik Ugljevika Vasilije Perić novinarima.
 
On je zahvalio penzionerima što su, kako je naveo, pokazali kako se treba ponašati i ostavljati određena materijalna dobra za buduće generacije.
 
Perić je rekao da su mnogi od penzionera učestvovali u odbrambeno-otadžbinskom ratu i zaslužuju podršku vlasti, te da primjer rada najstarije populacije treba da slijede buduće generacije.
 
Predsjednik Udruženja penzionera iz Ugljevika Mlađo Tomić zahvalio je na razumijevanju i podršci lokalnoj upravi i rekao da ovo udruženje ima 1.200 članova, te da na području opštine ima 1.700 penzionera sa prosječnom penzijom 430 KM. 
 
Tomić je podsjetio da je u toku aprila mjeseca opština Ugljevik dodijelila 120 paketa hrane najugroženijim penzionerima.
 
"U prošloj godini je takođe opština Ugljevik dodijelila po 100 KM pomoći ovoj kategoriji", rekao je Tomić.