UGLjEVIK: PARASTOS ZA 301 POGINULOG BORCA UOČI KRSNE SLAVE-SVETE PETKE


 Na gradskom trgu u Ugljeviku služen je parastos za 301 poginulog borca Vojske Republike Srpske iz ovog kraja.

Poštu poginulim borcima odali su članovi njihovih porodica, saborci, predstavnici lokalne vlasti, Boračke organizacije, Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, Policijske stanice Ugljevik i Rudnika i termoelektrane "Ugljevik".Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić podsjetio je da je dužnost i obaveza svih da njeguju ideale za koji su živote položili borci Vojske Republike Srpske.

"Svake godine uoči slave opštine, kao i svih važnih datuma, sjećamo se onih koji su najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske, a naša dužnost i obaveza je da pomognemo njihovim potomcima, da sve učinimo da u narednom periodu budemo bolji i marljiviji i da srpski narod živi u slobodi", poručio je Perić.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Jovan Marinković rekao je da obilježavanje slave opštine - Svete Petke Paraskeve uvijek započinje sjećanjem na one koji su dali živote za slobodu srpskog naroda i Republiku Srpsku.

"Poginulim borcima smo zahvalni za sve ono što danas imamo, a to je sloboda. Ugljevik je dao mnogo u otadžbinskom ratu, 301 poginulog borca Vojske Republike Srpske. Prva majevička brigada je brojala oko 3.000 Ugljevičana, a 648 ih je ranjeno", rekao je Marinković.

Opština Ugljevik