Badnje veče u Loparama :: Semberija INFO ::

 

Badnje veče u Loparama


Brojni vjernici u Loparama okupili su se večeras u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice u kojoj je večernje bogosluženje služio protojerej-stavrofor Stevo Jović koji je poručio da ako se ostvari mir među ljudima onda je to mir Božiji.

„Neka mir Božiji zavlada svim ljudima u svim porodicama kroz bračne zajednice, kroz rađanja djece, bogaćenjem i umoženjem kolijevki u domovima svih“, poručio je Jović u besjedi.

Badnjak je naložio načelnik Lopara Rado Savić koji je čestitao sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve, građanima ove majevičke opštine i majevičkoj dijaspori nastupajući Božić.

„Neka nam praznik Hristovog rođenja podari snagu i bude pokazatelj pputu dobrote i srećne budućnosti naše lokalne zajednice i svih njenih stanovnika“, istakao je Savić u čestitki.

On je poželio, čestitajući najradosniji hrišćanski praznik Božić,  da svi njeguju zajedništvo i slogu, porodicu, kao i tradiciju i tradicionalne vrijednosti vjere pravoslavne.

„Želim vam da radost Božića dočekate u krugu porodice, prijatelja i komšija, sa snagom u zajedništvu koja krasi naš majevički kraj“, poručio je Savić uz tradicionalan pozdrav Mir Božiji, Hristos se rodi!

Vjernici su slavili uz vatromet i kuvano vino koje im je donirala opština Lopare.

Izvor: Info Bijeljina