LOPARE: POTPISANI UGOVORI ZA IZGRADNjU 11 KUĆA UNIŠTENIH U KLIZIŠTIMA :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: POTPISANI UGOVORI ZA IZGRADNjU 11 KUĆA UNIŠTENIH U KLIZIŠTIMA


Načelnik opštine Lopare Rado Savić potpisao je juče ugovore za izgradnju još 11 kuća porodicama koje su ostale bez domova u klizištima i poplavama.

„Izgradnja će uskoro početi i nadam se da će biti useljene do kraja godine“, rekao je Savić novinarima.

Prema njegovim riječima, u Loparama su do sada izgrađene 72 i započete tri kuće, a procjena je da treba izgraditi 100 kuća na području opštine kako bi svi ugroženi u klizištima i poplavama prethodnih godina bili stambeno zbrinuti.

Savić je izrazio nadu da će se u toj najmjeri uspjeti, kako bi se do kraja riješilo pitanje porodica čije su štete na stambenim objektima bile takve da se u njima ne može živjeti.

On je istakao važnost da se kuće kontinuirano grade, te da opština ispunjava svoje obaveze, kao i donatori, EU i Vlada Republike Srpske.

„Opština Lopare za svaku kuću izdvaja 5.000 KM iz lokalnog budžeta, obezbjeđuje lokaciju za izgradnju za one koji nemaju svoj plac i priključke na komunalnu infrastrukturu put, struju, vodu i kanalizaciju“, naveo je Savić.

Miladin Rikić iz Priboja, jedan od potpisnika ugovora, rekao je novinarima da ima petoro djece, da je njegov dom uništilo klizište i zahvalio opštini i načelniku što su omogućili da se njegovoj djeci sagradi kuća.

Opština Lopare