Lopare - Asfaltirano deset kilometara puteva u ovoj godini za moderniji život na Majevici :: Semberija INFO ::

 

Lopare - Asfaltirano deset kilometara puteva u ovoj godini za moderniji život na Majevici


Na području opštine Lopare u ovoj godini asfaltirano je 10 kilometara puteva, za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno 400.000 KM, izjavio je načelnik ove lokalne zajednice Rado Savić.

On je naveo da je tim sredstvima asfaltirano osam kilometara lokalnih puteva i dva kilometra regionalnog puta, kao i da su preostala sredstva za te potrebe obezbijedili sufinansijeri.
Savić je rekao da su asfaltirani putevi u mjesnim zajednicama Pukiš, Bobetino Brdo, Smiljevac, Tobut, Pirkovci, Vukosavci i Milino Selo.



On je najavio da će sljedeće godine biti asfaltirana tri kilometra lokalnih puteva, što je već ugovoreno, a riječ je o putevima u Podgori, Priboju, Milinom Selu, Jablanici i Piperima.
On je napomenuo da lokalna putna mreža na teritoriji Lopara iznosi 500 kilometara, od čega je do sada asfaltirano oko 250 kilometara.
Prema njegovim riječima, u toku ove godine uređene su fasade na pet stambenih zgrada, a planirano je da u 2019. bude izgrađeno 50 parking-mjesta.
On je istakao da je u ovoj godini realizovan jedan od značajnih projekata - vodosnabdijevanje, za šta je iz lokalnog budžeta izdvojeno 100.000 KM, dodajući da će to biti prioritet i u narednoj godini.
"Obezbijeđene su tri bušotine koje dopunjavaju loparski vodovod, a u planu nam je da završimo još tri u Loparama, kao i da riješimo pitanje vodosnabdijevanja u Priboju i Koraju. Ovaj projekat smo uspjeli da obezbijedimo uz pomoć firme našeg Majevičanina iz dijaspore i do ljeta sljedeće godine biće završene i ove planirane bušotine", rekao je Savić.
On je dodao da su u toku ove godine obezbijeđena i sredstva za taložnik otpadnih voda u iznosu od 40.000 KM.
Od značajnih projekata Savić je izdvojio i početak izgradnje novog objekta u krugu Doma zdravlja, vrijednog 350.000 KM, u kojem će biti Centar za bazičnu rehabilitaciju i Centar za mentalno zdravlje.
"Nabavili smo novo vatrogasno vozilo vrijedno 260.000 KM i sanitetsko vozilo. Renovirane su zgrade opštine, škole, vrtića, te rekonstruisana javna rasvjeta", istakao je Savić.

​Izvor: Opština Lopare