LOPARE: POTPISAN UGOVOR ZA PROGRAM PODRŠKE PREDUZETNIŠTVU :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: POTPISAN UGOVOR ZA PROGRAM PODRŠKE PREDUZETNIŠTVU


Načelnik Lopara Rado Savić i izvršni direktor Investicione fondacije Impakt Mirela Omerović potpisali su Ugovor o saradnji i udruživanju sredstava u realizaciji programa podrške preduzetništvu, kroz /YEP/ JEP Inkubator poslovnih ideja, na području opštine Lopare.

“Kroz projekat podržaće se svi oni koji žele da unaprijede postojeći ili pokrenu vlastiti biznis na području opštine Lopare kroz sveobuhvatan sistem podrške” – rekla je Mirela Omerović direktor Investicione fondacije Impakt.

U sklopu zajedničke saradnje između Impakt-a i Opštine Lopare već se realizuje program mentorske i savjetodavne podrške za postojeće preduzetnike, a program će obuhvatiti i izradu Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje i preduzetništvo, kao i program preduzetničke obuke te finansijsku, stručnu i mentorsku podršku za 5 poslovnih poduhvata na području Opštine.Izražavajući zadovoljstvo nastavkom realizacije JEP projekta na području Lopara gdje je pokrenuto 5 malih biznisa načelnik opštine Lopare Rado Savić je dodao: ”Evo prilike da se to nastavi za još 5 novih poslovnih ideja kroz JEP Inkubator poslovnih ideja. Opština Lopare podržava ovaj projekat i učestvovaćemo aktivno u njemu.”

Savić je naglasio da su ovakvi projketi važni za mlade ljude i da oni treba da se zainteresuju i motivišu da im to bude start, a da ih lokalna zajdnica prati.

Potpisivanju ugovora su prisustvovali Dr Ranko Markuš, direktor /GOPA/ GOPA predstavništva u BiH i osnivač investicione fondacije Impakt i Alma Suljović, stručnjak za razvoj kapaciteta fondacije.

Investiciona fondacija Impakt kroz Projekat zapošljavanja mladih JEP, koji se realizuje uz podršku Vlada Švajcarske, a koji je tokom 2018. i 2019. godine u saradnji sa 32 lokalne zajednice u BiH realizovao JEP inkubator poslovnih ideja u kojem je podržano osnivanje 120 novih poslovnih poduhvata širom BiH, nastavlja realizaciju aktivnosti koje se odnose na podršku razvoju preduzetništva i očuvanju radnih mjesta, a u saradnji sa lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini.

​Opština Lopare