"SAS SUPER P“ OSIGURANjE POKLONILO PLACEVE ZA GRADNjU KUĆA U PRIBOJU :: Semberija INFO ::

 

"SAS SUPER P“ OSIGURANjE POKLONILO PLACEVE ZA GRADNjU KUĆA U PRIBOJU


Vlasnici „SAS super P“ osiguranja Rado Gavrić i Miodrag Stojanović poklonili su opštini Lopare 2.000 kvadrata zemljišta u Mjesnoj zajednici Priboj, na kome će se graditi pet stambenih objekata porodicama koje su ostale bez kuća u klizištima 2014. godine.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić nakon sastanka sa Radom Gavrićem naglasio je da je ovo primjer kako privrednici koji su ostvareni u poslu imaju osjećaj za sugrađane kojima je pomoć neophodna.

„Nama znači ova pomoć, jer će trideset stanovnika Priboja na ovaj način ostati u svom mjestu. Do sada smo izgradili 71 stambeni objekat porodicama koji su ostali bez kuća u klizištima od 2014. godine“, rekao je Savić novinarima.

Savić je najavio da će ubrzo krenuti gradnja i za preostalih 29 kuća i da će se time završiti projekat izgradnje 100 stambenih objekata u periodu od 2014. do 2019. godine.

„Ostaće još pet porodica koji nemaju sređene vlasničke papire i koji zbog nekih drugih zakonskih procedura nemaju pravo za učešće u ovom programu, ali ćemo i za ove porodice pronaći rješenje“, rekao je Savić.

Direktor „SAS super P“ osiguranja Nikola Gavrić rekao je da su vlasnici saznali da opština Lopare ima probleme za pronalazak placeva i da su se odlučili da ovu zemlju poklone i na taj način pomognu sugrađanima.

„Naša firma se ponaša društveno odgovorno i ovom prilikom apelujemo na sve ljude dobre volje da se priključe akciji pomoći izgradnje kuća našim sugrađanima“, rekao je Gavrić.

Na području Lopara, prema podacima lokalne uprave, klizišta su od 2014 godine nanijela štetu od 21 milion KM domaćinstvima, privrednim objektima i infrastukturi. Stradalo je više od 400 kuća, od kojih je preko 100 neuslovno za život, oštećeno je 58 kilometara lokalnih puteva, 31 kilometar lokalnog vodovoda i 22 mosta.