POSJETA PREDSJEDNIKA SAVEZA ROMA REPUBLIKE SRPSKE :: Semberija INFO ::

 

POSJETA PREDSJEDNIKA SAVEZA ROMA REPUBLIKE SRPSKE


Načelnik opštine Lopare Rado Savić razgovarao je danas sa predsjednikom Saveza Roma Republike Srpske Aleksandrom Mašićem o radu Saveza i lokalnog Udruženja i saradnji sa opštinom.

„Drago mi je što je predsjednik Saveza Roma RS posjetio našu opštinu i što će u selu Veselinovac u mjesnoj zajednici Lopare Celo obići naše građane i uručiti im vaučere za nabavku namirnica, pakete i zaštitne maske. Mislim da je ovo jedna dobra saradnja između ovog Saveza i naše opštine.“ – rekao je načelnik Savić
Predsjednik Saveza Roma sa svojim saradnicima je prilikom obilaska pored paketa, socijalno ugroženim višečlanim porodicama, uručio i vaučere vrijednosti 100 KM.

„Svima je poznato da je romska populacija ugrožena kako u BiH tako i Republici Srpskoj. Ova epidemija je obuhvatila čitav svijet, pa i nas tako da romska populacija koja se pretežno bavi sekundarnim sirovinama i prodajom tekstila nije u mogućnosti da se kreće i doprinese bilo šta svojoj porodici, zbog toga Savez Roma RS mora pomoći svoja udruženja kojih ima 12 u Republici Srpskoj“ – istakao je Mašić.

Na uručenoj pomoći Saveza u ime loparskog udruženja zahvalila se Stana Mitrović iz Veselinovca.