LOPARE: OBILjEŽENA ŠKOLSKA SLAVA U MAJEVIČKIM ŠKOLAMA :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: OBILjEŽENA ŠKOLSKA SLAVA U MAJEVIČKIM ŠKOLAMA


Lomljenjem slavskog kolača prosvjetni radnici i učenici u osnovnim i srednjoj školi u Loparama obilježili su danas školsku slavu Svetog Savu.
 
„Prigodnim programom koji su pripremili učenici i nastavnici ove škole, obilježili smo školsku slavu u čast srpskog prosvetitelja. Kroz sam program predstavićemo lik i djelo Svetog Save“, rekao je direktor osnovne škole Pajo Tomić.

 
Arhijerejski namjesnik tuzlanski protojerej-stavrofor Stevo Jović poručio je da je svetosavlje put praštanja, mira i ljubavi.

"Sveti Sava nam je pokazao pravi put, da budemo istinski svetosavci djelom, rečju, ljubavlju, da ćirilicom pišemo, da čuvamo srpska imena, nazive i srpski ponos, srpsku slavu i tradiciju", rekao je Jović.

 
Slavi je prisustvovao i načelnik opštine Lopare Rado Savić sa saradnicima i poslanikom u NSRS Đorđem Popovićem. Načelnik opštine je čestitao svim prosvjetnm radnicima i učenicima školsku slavu, te istakao kako je školstvo potrebno stalno unapređivati.
 
"Dobro školstvo i obrazovanje jedan je od temelja svakog društva koje treba da obezbjedimo našim pokoljenjima", rekao je Savić.
 
On je podsjetio da je u prethodnom periodu lokalna zajednica uradila mnogo na opremanju škola te najavio dalju podršku.
 
Osnovnu školu na području opštine Lopare pohađa 638 učenika, a srednju 205 učenika.