ZAPOSLENO DVOJE DJECE POGINULIH BORACASavić: Moramo da brinemo o ovoj djeci :: Semberija INFO ::

 

ZAPOSLENO DVOJE DJECE POGINULIH BORACA
Savić: Moramo da brinemo o ovoj djeci


Načelnik opštine Lopare Rado Savić je dodijelio rješenje o stupanju u stalni radni odnos za dvoje djece poginulih boraca Vojske Republike Srpske iz ove majevičke opštine, te najavio da će u predstojećim mjesecima zaposlenje dobiti još jedno dijete sa visokom stručnom spremom iz pomenute kategorije.



​"Ostalo je još 14 djece sa srednjom stručnom spremom iz reda porodica poginulih boraca i u narednom periodu tražićemo rješenja zajedno sa privrednicima sa područja naše opštine", rekao je Savić.
Diplomirani ekonomista Dragana Janjić zahvalila je opštini i rukovodstvu Boračke organizacije, istakavši da nisu zaboravljena djeca poginulih boraca. "Trudom i zalaganjem opravdaću dobijeno povjerenje", rekla je Janjićeva novinarima.
Diplomirani ekonomista Zoran Maksimović rekao je da je obavio pripravnički staž u lokalnoj saomupravi.
"Živim sa majkom u porodičnoj kući, moj cilj je da živim u Loparama i da steknem porodicu, a u tome mi je potpuno podršku dalo rukovodstvo opštine i Boračke organizacije, jer su mi dali posao i egzistenciju", rekao je Maksimović.
Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Lopare Risto Radić zahvalio je rukovodstvu Lopara za pomoći boračkoj populaciji, te istakao da je ova opština jedna od rijetkih opština koja je u potpunosti riješila pitanja boračkih kategorija.
Radić, koji je i član Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske, podsjetio je da je opština Lopare na Forumu boraca Republike Srpske koji je održan krajem juna u Banjaluci dobila zlatnu značku Boračke organizacije Republike Srpske za pomoć ovoj populaciji.