LOPARE I NEGOTIN BRATSKE OPŠTINE :: Semberija INFO ::

 

LOPARE I NEGOTIN BRATSKE OPŠTINE


Opštine Lopare iz Republike Srpske i Negotin iz Srbije potpisale su povelju o bratimljenju u okviru manifestacije "Dani dijaspore" u Loparama.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić izrazio je zadovoljstvo bratimljenjem sa opštinom Negotin koja, kao i ova opština u Republici Srpskoj, ima brojnu dijasporu.

"Očekujem da će razmjena iskustava i saradnja biti korisna kako za Lopare, tako i Negotin, ali i cijeloj dijaspori ovih opština", rekao je Savić novinarima.

Predsjednik opštine Negotin Vladimir Veličković je, nakon potpisivanja povelje, zahvalio rukovodstvu Lopara za poziv i izrazio zadovoljstvo činom bratimljenja.

"Dijaspora je inicirala našu saradnju, koju ćemo, posebno sada kad smo bratske opštine, u narednom periodu proširiti", naglasio je Veličković.

Opštine Lopare i Negotin poveljom su se obavezale na neposredno i dugoročno povezivanje, proširenje i unapređenje saradnje u oblasti privrede i ekonomskog razvoja, poljoprivrede, trgovine i turizma, kulture, prosvjete i sporta, te razmjenu iskustava u radu sa dijasporom i u drugim oblastima koje bi bile od zajedničkog interesa.