SAVIĆ DOBITNIK NAGRADE LIDER ODRŽIVOG RAZVOJA :: Semberija INFO ::

 

SAVIĆ DOBITNIK NAGRADE LIDER ODRŽIVOG RAZVOJA


Načelniku opštine Lopare Radi Saviću uručena je nagrada "Lider održivog razvoja Podunavlja" u okviru osmog "Dunavskog biznis foruma" koji se danas i sutra održava u Master centru Novosadskog sajma.
 
Saviću je uručena nagrada za postignute rezultate na povezivanju ljudi, ideja i tržištu regiona, te za razvojnu perspektivu opštine Lopare i uspostavljanje poslovnih veza u regionu.
 
"Ovo je podstrek za budući rad, da bude još bolji i snažniji", rekao je Savić i dodao da je to i priznanje njegovim saradnicima i privredi majevičkog kraja.
 
Predsjednik žirija profesor Univerziteta u Novom Sadu Radovan Pejanović rekao je, obrazložući nagradu, da je u posljednje dvije godine na području Lopara zaposlenje dobilo 400 građana.
 
"Oživljeni su i privredni kapaciteti koji nisu radili više od 10 godina, opština Lopare našla je uspješne strateške partnere koji su garant razvoja", istakao je Pejanović.
 
Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković pohvalio je, uručujući nagradu, opredjeljenje Lopara da prvenstveno jača bazu produkcije u stočarstvu, zanatstvu i maneulnoj proizvodnji.
 
"Opredjeljenje opštinske uprave u Loparama jeste da razvija upravo bazu i dovodi investitore", rekao je Đoković.
 
Organizatori foruma su "Medija invent", Unija poslodavaca Srbije, Udruženje za evropsku teritorijalnu saradnju Slovenije TERIS, Institut evropskih regiona iz Salcburga i klaster "Ekopanonija" iz Novog Sada, a održava se pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, Pokrajinske vlade i grada Novog Sada.