OTVOREN NOVI OBJEKAT DOMA ZDRAVLjA


U Loparama je danas svečano otvoren objekat Doma zdravlja u čiju je izgradnju ova zdravstvena ustanova uložila 400.000 KM.
 
Novi zdravstveni objekat, površine 240 metara kvadratnih, svečanim presijecanjem vrpce otvorili su direktor ove ustanove Želimir Nešković i načelnik opštine Lopare Rado Savić. 
 
Nešković je izrazio zadovoljstvo jer je otvoren objekat u kojem će biti smješteni Centar za bazičnu rahabilitaciju i stomatološka služba. 
 


"Ovo je jedan u nizu projekata koje sprovodimo u ovoj godini. Izgradili smo i parking-prostor površine 1.100 metara kvadratnih, a nabavili smo dva sanitetska vozila u prethodnoj godini", podsjetio je Nešković. 
 
On je istakao da Dom zdravlja ima veliku podršku opštine Lopare i majevičke dijaspore. 
 
"Dom zdravlja Lopare godinama posluje u suficitu", istakao je Nešković i dodao da ova zdravstvena ustanova ima 10.500 korisnika zdravstvenih usluga. 
 
Načelnik opštine Lopare Rado Savić čestitao je direktoru i svim zaposlenim radnicima ove zdravstvene ustanove, koji su primjer dobrog rada. 
 
"Nabavljeno je dosta savremene medicinske opreme koja će koristiti u pružanju što kvalitetnije zdravstvena zaštite stanovništvu majevičkog kraja", kaže Savić. 
 
On je najavio podršku opštine Lopare i u narednom periodu svim projektima koji se odnose na poboljšanje zdravstvnih usluga. 
 
Dom zdravlja Lopare je, nakon osveštanja novosagrađenog objekta, lomljenjem slavskog kolača proslavio i krsnu slavu Svetog mučenika Agatonika -Arlijevdan.
 
Svečanom otvaranju novosagrađenog objekta prisustvovao je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić, delegat u Vijeću naroda Republike Srpske Vukota Govedarica, narodni poslanik u Skupštini Republike Srpske Đorđe Popović, predstavnici zdravstvenih ustanova Bijeljine, Ugljevika, brojni privrednici majevičkog kraja i drugi brojni gosti.