NEŠKOVIĆ U POSJETI PARLAMENTU KRALjEVINE NORVEŠKE :: Semberija INFO ::

 

NEŠKOVIĆ U POSJETI PARLAMENTU KRALjEVINE NORVEŠKE


U okviru posjete Škole za političke studije Savjeta Evrope u BiH, koja ima za cilj jačanje demokratskih standarda unutar političkih stranaka i uloge mladih lidera, novoizbarani poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Želimir Nešković je sa nekoliko parlamentaraca iz Republike Srpske i Federacije BiH posjetio parlament Kraljevine Norveške.
 
Nešković je tokom posjete učestvovao u razgovorima sa delegacijama vladajuće Laburističke partije koju su činili parlamentarci Even Eriksen i Karl Hagen i Konzervtivne partije koji su činili poslanici u norveškom parlamentu Aleksander Stokebe i Mahmut Farahand.
 
„Poslanici iz Narodne skupštine Republike Srpske i zastupnici iz Federacije BiH u okviru aktivnosti u Norveškoj upoznati su i sa radom vodeće organizacije iz oblasti ljudskih prava u ovoj zemlji koja se zove /Human Rights House/“, rekao je Nešković.
 
On je naveo da je vodio razgovore i sa Ingerd Šau, koja je aktuelni poslanik u norveškoj skupštini, a u jednom od ranijih saziva je obavljala funkciju predsjednika parlamenta.