ODRŽAN XI TENISKI TURNIR /LOPARE OPEN 2022/ :: Semberija INFO ::

 

ODRŽAN XI TENISKI TURNIR /LOPARE OPEN 2022/


U finalu teniskog turnira za „Lopare open 2022“ sastali su se Muhamed Hajdarević iz Tuzle i Nemanja Mikić iz Bijeljine. 

Hajdarević je odnio pobjedu rezultatom 2:1 u setovima (6:1, 7:5) i tako po prvi put u karijeri postao pobjednik na jednom turniru u singl konkurenciji. 

Muhamed Hajdarević je rekao da ima 20 godina, a da se već 13 godina bavi tenisom, te da je učestvovao na više teniskih turnira.

On je istakao da jako zadovoljan organizacijom turnira, da je bilo lijepo druženje i da je teren bio dobro pripremljen.

„Ovo je prvi turnir koji sam osvojio u singlu, prije ovoga imao sam osvojen turnir u Tuzli u dublu“, saopštio je Hajdarević.

„Dolazim iz Bijeljine i bavim se tenisom od svoje osme godine i igrao sam puno turnira amaterskih, državnih, evropskih i fjučerse. Ove mi je prvo finale u ovoj godini na jednom amaterskom turniru“, rekao je Nemanja Mikić, finalista turnira.

On je naveo da je njegov najveći uspjeh drugo mjesto na državnom prvenstvu tenisera do 16 godina.

Organizator turnira Dragiša Gavrić kaže da je turnir organizovan po jedanaesti put, trajao je dva dana, na turniru je bilo 16 učesnika iz Tuzle, Ugljevika, Mrkonjić Grada, Banja Luke, Bijeljine, te da turnir može ponijeti i epitet internacionalnog jer je na njemu učestvovao po jedan takmičar iz  Francuske i Hrvatske. 

„Opština Lopare, kao i svake godine, je podržala ovo takmičenje i glavni su sponzori turnira“, naveo je Gavrić.



Želimir Nešković, direktor Doma zdravlja Lopare je prilikom uručenja pehara pobjedniku turnira izrazio zadovoljstvo što se ovakav turnir već drugu deceniju organizuje u opštini Lopare.

„Radostan sam što ovakav teniski teren postoji u Loparama. Za iduću godinu organizator i opštinska uprava Lopare su dogovorili da se turnir održi u julu i da će imati preko 30 učesnika, jer su ove godine vremenski uslovi onemogućili dolazak većeg broja igrača. Takođe je dogovoreno da u tri ljetna mjeseca u narednoj godini bude održana školica tenisa gdje će treneri teniskog kluba „As“ iz Bijeljine trenirati djecu sa područja opštine Lopare“, istakao je Nešković.